Miért lesz finomabb a húsleves, a kávé és minden étel szűrt vízzel?
Emlékszel még a nagymama húslevesére? Arra az aranyló, zamatos levesre, amelynek illata betöltötte az egész konyhát, és amelynek ízét semmi sem múlta felül? Nemcsak a gondosan válogatott alapanyagok és a szeretetteljes főzés tette különlegessé, hanem az is, hogy a...
Víztisztítót szeretnék, de melyiket válasszam?
A magyarországi vezetékes víz általában jó minőségű, de a vízkeménység, klórszint és esetlegesen az elöregedő csövekben összegyűlő szennyeződések (pl. rozsda, ólom, műanyag) miatt érdemes lehet valamilyen víztisztító megoldást használni. A legmegfelelőbb otthoni...
Miért kerül klór az ivóvízbe, és mi lesz ha megiszom?
A klór egy széles körben használt fertőtlenítőszer, amelyet világszerte, így Magyarországon is alkalmaznak az ivóvíz tisztítására. A klór segítségével a vízszolgáltatók hatékonyan távolítják el a veszélyes baktériumokat, vírusokat és egyéb kórokozókat az ivóvízből,...